Кулеба обіцяє що Зеленський битиметься на зустрічі з Меркель як лев, щодо "Північного потоку-2"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Вільнюсі заявив, що президент України Зеленський матиме принципову розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зокрема, щодо російського газопроводу "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву в ході конференції з питань реформ в Україні.

"Президент їде на зустріч з принциповою позицією. Це буде розмова партнерів. Там, де цінуємо підтримку Німеччини, ми будемо дякувати за це. Там, де у нас позиції з Німеччиною не сходяться в питанні "Північного потоку-2", буде принципова розмова", - заявив Кулеба.

Він зазначив, що Україна не відступить від позиції про те, що "Північний потік-2" - це загроза, перш за все, характеру сфери безпеки.

"Інтереси України саме у сфері безпеки повинні бути враховані", - додав міністр.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...