Кулеба прозвітував про 10 перемог української дипломатії у 2021 році

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу назвав 10 головних досягнень української дипломатії протягом року, що минає. Розпочав голова МЗС з перших за 30 років стратегій зовнішньополітичної діяльності - азіатська та африканська стратегія, стратегія публічної дипломатії та комунікаційна стратегія МЗС, зазначають Патріоти України.

Другою перемогою стало створення Кримської платформи, третьою - візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів та перемовини із новою адміністрацією президента США Джо Байдена.

Відкриття нових економічних здібностей для українських компаній та експансія українського експорту стали четвертою перемогою. А п'ятою - посилення українського війська зусиллями дипломатів.

Кулеба нагадав про запуск Асоційованого тріо та його визнання з боку ЄС, а також деескалацію загроз з безпеки навесні та дії партнерів щодо розробки пакету стримування Росії.

"Восьме. Евакуація з Афганістану та Сектору Газа близько тисячі людей. Дев'яте. Збереження можливостей для мандрівок українців Європою. Десяте. Гордість за Україну, яку ми зміцнювали упродовж цього року. Ми провели Саміт перших леді та джентльменів, привезли Конституцію Пилипа Орлика вперше в Україну, захопили позиції лідерів у протидії дезінформації, забезпечили рішення про повернення скіфського золота та внесення кримськотатарського орнаменту орнек до списку ЮНЕСКО", - зазначив міністр.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...