Кулеба розповів, скільки західних танків Україна отримає під час першої хвилі поставок

Україна отримає 120-140 сучасних західних танків Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams у "першій хвилі" поставок. Також Київ розраховує на французькі танки Leclerc, рішення про передачу яких наразі немає. Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, проукраїнська танкова коаліція вже налічує 12 країн-учасниць.

"Ще зарано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески, бо деякі з них ще мають ухвалити формальні рішення відповідно до своїх внутрішніх процедур. Можу лише відзначити, що у першій хвилі внесків Збройні сили України отримають від 120 до 140 одиниць сучасних танків західних моделей", – заявив очільник МЗС.

За його словами, Україна продовжує працювати над розширенням цієї танкової коаліції, а також над збільшенням внесків уже заявленими учасниками, тому що новий консенсус союзників щодо підтримки України має передбачати "рішучість і послідовність".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...