Кулеба заявив, що рішення про вторгнення в Україну лежить у Кремлі "на столі" і озвучив план дій у відповідь

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Російська Федерація всерйоз розглядає варіант військового вторгнення на територію України, однак поки що немає доказів, що рішення про реалізацію такого плану вже прийнято в Москві. Водночас дипломат запевнив, що остаточне рішення про ескалацію лежить у Кремлі "на столі", зазначають Патріоти України.

За словами Кулеби, на сьогоднішній день Україна спільно з партнерами працює над тим, щоб змусити Росію відмовитися від вибору на користь повномасштабних військових дій. Про це міністр розповів в інтерв'ю виданню Delfi.

Глава МЗС звернув увагу, що окрім потужної російської військової присутності вздовж українського кордону, існують інші загрози від РФ. Зокрема, він нагадав, що через Росію фактично заблоковано роботу Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи.

Також, за словами Кулеби, Російська Федерація перешкоджає спостерігачам ОБСЄ на Донбасі працювати на тимчасово непідконтрольній Києву території.

Зачепив дипломат і ситуацію в Білорусі, яка стала джерелом нестабільності та загрози. За його словами, для України це означає значне збільшення ресурсів для захисту кордону, що відволікає додаткові сили та увагу.Однак міністр закордонних справ підкреслив, що на відміну від 2014 року, зараз Україна готова дати відсіч російській агресії і ефективно вести оборону країни.

"Сьогодні ми набагато краще підготовлені, ніж у 2014 році, і якщо у нас не буде іншого варіанту, окрім як боротися за нашу країну, ми боротимемося. Зараз у нас інша армія зі значно більшим досвідом, набагато більш сучасна, ніж у 2014 році І слід пам'ятати, що Росія не змогла досягти всіх своїх цілей навіть тоді, у 2014 році, так що для російської армії "похід на Україну" нині не буде легким", - сказав Кулеба.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...