Кулемет можна повертати на 360 градусів: ЗСУ отримали 50 новеньких турецьких бронеавтомобілів (відео)

Військові Збройних сил України відтепер матимуть у своєму розпорядженні партію "нульових" бронемашин - BMC Kirpi. Зазначається, що ця техніка турецького виробництва. Про прибуття техніки повідомив у своєму Telegram-каналі український народний депутат Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

Так, нові броньовані автомобілі отримали бійці морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України. Морські піхотинці двох бригад вже користуються цією автотехнікою з броньованим корпусом та протимінним захистом.

Kirpi має однокузовну броньовану кабіну, чотири куленепробивні вікна та сидіння з амортизацією. У передній частині бронемашини Kirpi розташований двигун, а в середній частині розміщується екіпаж. Десантне відділення тягнеться від центру до кормової частини корпусу.

Зокрема, броньований корпус Kirpi захищає екіпаж та бійців (до 13 осіб) від обстрілу зі стрілецької зброї, а також уламків артилерійських та бронебійних снарядів. На даху бронемашин є місце під кулемет, який можна обертати вручну на 360 градусів. Також передбачено п'ять амбразур. Є й аварійний люк, через який десант може швидко залишити машину у разі екстреної ситуації.

Довжина платформи – 7,35 м, висота – 3,2 м, ширина – 2,64 м. Стандартна версія 4×4 має споряджену вагу 18 085 кг, повну вагу 19 710 кг і вантажопідйомність 1 625 кг. Усього наразі ЗСУ мають 50 таких бронеавтомобілів. Ще очікується прибуття 150 екземплярів цих машин.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...