Кулі влучили у ноги, легені, печінку: Українець під шквальним вогнем вивозив людей з гарячих точок

29-річний Сергій Іванчук з Полтави, який до війни мріяв про кар'єру оперного співака в Італії та займався IT-технологіями, після вторгнення російських окупантів евакуював людей з найгарячіших точок — Охтирки та Харкова. 10 березня він сам потрапив під шквальний обстріл. У машину, в якій знаходилися ще пасажири та два коти, потрапило 30 куль, п'ять з яких - у волонтера, передають Патріоти України.

Кулі та осколки пошкодили діафрагму легенів і поранили все тіло, пройшовши в декількох міліметрах від хребта. Українським медикам вдалося врятувати життя мужнього українця. Зараз він у Німеччині, де продовжує лікування, пишуть Факти.

Як розповідає мати Сергія Олена Іванчук, з першого дня війни її син став допомагати пораненим військовим у місцевому госпіталі. Потім сів у свою машину і став розвозити в сусідні Харківську та Сумську області гуманітарну допомогу. Назад Сергій забирав людей, які тікали від війни.

10 березня чоловік, як завжди, поїхав евакуювати людей. За кілька годин він опублікував у Facebook фото машини, завантаженої бронежилетами, ліками, а потім Сергій перестав виходити на зв'язок.

"Спочатку я нічого не знала про долю сина. Вранці наступного дня звернулася до волонтерських пунктів, ніхто нічого не знав. Допомогли друзі Сергія. Від них я дізналася, що на виїзді з Харкова його машину обстріляли рашисти... Син, переживаючи це пекло, думав про одне — скоріше дістатися до українського блокпоста. Але кулі всі летіли. Він і пасажири якось інтуїтивно вчасно ховали голови, і це допомогло уникнути найстрашнішого", - розповіла жінка.

Сергію відстрелило пальці на руці. Кулі влучили в ноги, спину, легені, печінку. Всього в машині понад 30 кульових отворів. Чоловік довіз людей до блокпоста, зупинився і відключився.

"Добре, що поруч у машині були лікар-реабілітолог Вікторія Форостіна та її Сергій, саме цю сім'ю мій син евакуював. Лікарка вчасно придавила своєю долонею рану від кулі на спині мого сина і таким чином врятувала йому життя", - каже пані Олена.

Швидка допомога досить оперативно забрала Сергія в реанімаційне відділення Харківської міської лікарні невідкладної допомоги № 4. Там він був 16 днів. Медики говорили, що чоловік втратив багато крові, шанси на життя були мізерні.

В цілому, Сергій переніс 5 операцій, половину мізинця ампутували. Зараз Сергій Іванчук разом з матір'ю перебуває в Німеччині. Йому зробили дві операції на пальці, йде реабілітація пошкоджених печінки і легенів. Крім того, медики планують зшити сухожилля на пальці, оскільки чоловік - лівша і грає на трьох музичних інструментах.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...