"Кульмінація того, що я чув": Арестович відповів на "апокаліптичні прогнози" щодо війни з Росією

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович спростував чутки, що українська влада нібито планує "здати" Одесу. Він запевнив, що окупанти в жодному разі не візьмуть місто, передають Патріоти України.

"Кульмінація того, що я чув за цю війну: одесити написали і попросили прокоментувати, що нібито в Києві на нараді вирішили здати Одесу. Ось так логіка у нас: Зміїний беремо, а Одесу віддаємо. Шановні одесити, Одесі не загрожує взагалі нічого. Для того, щоб хоч щось зробити з Одесою (окупантам. - ред.), потрібно спочатку взяти Миколаїв. Ці перспективи були зруйновані на початку війни, коли у росіян були всі сили і шанси взяти Миколаїв. Але не взяли. Сьогодні взяти його - шансів ніяких", - запевнив Арестович у бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Арестович навів приклад, що для того, щоб взяти Лисичанськ і Сєвєродонецьк, 60% військ РФ в Україні, а це 9/10 російської армії, були зосереджені в цих районах.

"І все одно, ця "епопея" тривала 90 днів. Щоб повторити цей "успіх", потрібно ці 60% перемістити на Одеський напрямок. І як вони будуть перетягувати війська через два нещасних мости: Антонівський і Нову Каховку. Навіть у разі спроби перемістити туди це угруповання військ, там буде протягом тижня 50 "чорнобаївок", - говорить він.

За словами Арестовича, Одесі загрожують удари крилатими ракетами, але їх збиває ППО. "І все. Одеса не може бути взята ні в цій реальності, ні в паралельній", – підсумував радник Офісу президента.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...