Кум Путіна відзначився особливо: Нардепи задекларували купу хутра й шкіряного одягу (інфографіка)

Народні депутати задекларували 164 цінні вироби з хутра або шкіри. Поміж них шуби, куртки й сумки від найдорожчих у світі брендів. Найбільше таких предметів у колекції нардепа від ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука - 52, передають Патріоти України.

Законодавство вимагає від політиків і чиновників декларувати цінне майно. Порогом декларування вважається вартість об'єкта, більша за 100 прожиткових мінімумів (202,7 тис. грн). Серед задекларованого депутатами — 67 шуб із натурального хутра, 72 інших шкіряних або хутряних предметів одягу (жилет, пальто, дублянка, куртка, сукня тощо) і 25 шкіряних сумок або портфелів.

Найбільший "любитель хутра" Медведчук задекларував 52 предмети одягу з хутра чи шкіри. Поміж них 11 колекцій шкіряних сумок від різних виробників (Louis Vuitton, Prada, Dior, Gucci), п'ять цінних шкіряних курток різних брендів, шуби з хутра норки, соболя й шиншили.

Власницею більшості одягу є дружина нардепа Оксана Марченко. Утім, деякі об'єкти з колекції є власністю самого нардепа. Зокрема, дублянка з хутра від Brioni або шкіряна куртка від Dolce and Gabbana.

Загалом Медведчук задекларував 247 об'єктів у категорії "цінне рухоме майно". Законодавство не зобов'язує вказувати вартість задекларованих об'єктів, якщо декларант став їхнім власником до подання першої декларації. Цим правом користуються більшість нардепів.

Тому вартість більшості задекларованих об'єктів із колекцій невідома. Найдорожчим хутряним одягом серед того, ціну чого вказували депутати, є шуба марки RinDi за понад 1 млн грн. Одяг задекларував нардеп від "Слуги народу" Ігор Васильковський, шуба належить його дружині Олені.

Нардеп від "Батьківщини" Андрій Пузійчук став єдиним із теперішнього скликання Верховної Ради, хто задекларував мисливські трофеї. Він вказав "оброблені трофеї з полювання" з Намібії вартістю понад 565,5 тис. грн.

Раніше полюванням на диких тварин "відзначився" нардеп з ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Є його фото з полювання на носорога.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...