Куплена за місцем попередньої служби? Екс-посол Польщі в Москві, а нині членкиня націоналістичної партії закликала з порозумінням поставитись до анексії Криму

Колишня посол Польщі в Росії, ексзаступниця міністра внутрішніх справ і чинна членкиня опозиційної партії "Рух Польщі" Катажина Пельчинська-Наленч заявила, що в перспективі міжнародних відносин, польській стороні доведеться рано чи пізно "закрити очі" на окупацію Криму Москвою. При цьому вона порівняла військово-політичний конфлікт в Україні з подіями в Ізраїлі, зазначають Патріоти України.

На думку Наленч, європейцям навряд чи вдасться "прийняти і полюбити" росіян з Донбасом, але по Криму ситуація куди складніша. Про це вона розповіла в інтерв'ю Інституту міжнародних відносин Польщі.

"Тому, можливо, нам доведеться визнати це (анексію Криму - ред.). Будьмо реалістами – нам не сподобаються Росія та Донбас, але, можливо, колись із Кримом не буде виходу. Так само як ми любимо Ізраїль з різними окупованими територіями", – помітила представник опозиції.

Пельчинська-Наленч додала, що уряд Польщі має відштовхуватися в побудові з Росією від першорядних соціальних завдань, що дозволить йому заручитися підтримкою росіян.

"Не зрозумійте мене неправильно, у мене немає наміру захищати анексію Криму, тому що це безперечно була агресія. Але уявіть собі, щоб Росія добровільно відмовилася від півострова? Навіть коли влада зміниться на більш демократичну. Я цього не уявляю", - резюмувала політикиня.

Зазначимо, що у 2014 році міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції проти держави-агресора. Тодішній президент Польщі Броніслав Коморовський став одним з перших, хто офіційно засудив загарбницькі дії Кремля. Пізніше його наступник Анджей Дуда перейняв цю позицію і твердо дотримується по цей час.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...