Купувала елітну нерухомість у Києві та Одесі: СБУ затримало консулку України, яка переправила до ЄС майже тисячу "ризикованих" нелегалів (фото)

В Києві правоохоронці викрили консулку України, яка “допомагала” нелегалам з “терористично ризикових” країн Азії переїхати до ЄС. Нелегали переправлялися у європейські держави транзитом через Україну. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, правоохоронці затримали другого секретаря з консульських та адміністративних питань Посольства України в одній із країн Центральної Азії. Посадовиця прийняла Присягу держслужбовця ще у 1995 році після закінчення інституту молоді у Москві. Потім вона працювала у різних держустановах та приватних компаніях в Україні, а від 2007 року – в органах МЗС.

“Перебуваючи на посаді в дипломатичній установі, вона за гроші пропонувала громадянам з декількох південноазійських держав незаконно виїхати до Євросоюзу транзитом через територію України. Для цього вона оформлювала своїм клієнтам візи для в’їзду до нашої держави як студентів українських закладів вищої освіти. Вартість такої “послуги” становила до 3 тисяч доларів з одного нелегала. До незаконної діяльності фігурантка залучила двох іноземців. Вони підшукували клієнтів, домовлялися з ними про “умови поїздки” та передавали гроші організаторці схеми”, - розповіли в СБУ.

Її “послугами” скористалися до 900 вихідців з країн терористичного ризику. Гоші ж жінка витрачала на придбання елітної нерухомості в центрі Києва та в Одесі.

“Під час обшуків у її помешканні в Києві правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами злочинних дій. Наразі консульці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Вирішуються питання про обрання фігурантці запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та накладення арешту на її майно. Зловмисниці загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна”, - зазначили в Службі безпеки.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...