Купував горілку росіянам і годував їх м'ясом: На Сумщині покарали зрадника

Мешканець Охтирського району під час окупації села російською армією давав загарбникам м'ясо та купував горілку. За це колаборант отримав тюремний термін. Колаборанта засудили до 1 року позбавлення волі за сприяння окупантам. Про це інформує Сумська обласна прокуратура, передають Патріоти України.

Під час слідства встановлено, що під час окупації російськими військовослужбовцями села Боромля Охтирського району 49-річний зловмисник виявив бажання добровільно допомагати армії РФ.

Місцевий, який у той час доглядав за худобою у домогосподарстві, власники якого виїхали, добровільно забезпечував окупантів матеріальними ресурсами. Зокрема, колаборант різав худобу та передавав росіянам тушки, а також купляв у селі горілчані вироби для окупантів.

У суді обвинувачений провину визнав та отримав 1 рік позбавлення волі за колабораційну діяльність. За вироком суду зрадника засуджено до 1 року позбавлення волі з позбавленням права займати виборні посади в органах влади та місцевого самоврядування строком на 10 років та з конфіскацією майна.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...