Купила будинок у Лондоні і літак: Молодша дочка Назарбаєва вивела із Казахстану кілька сотень мільйонів доларів

Алія Назарбаєва - молодша дочка колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва - вивела з країни понад 300 мільйонів доларів і витратила частину цих грошей на купівлю нерухомості за кордоном. Про це повідомило британське видання The Telegraph. Його статтю, яка доступна за платною підпискою, переказав таблоїд The Daily Mail, передають Патріоти України.

Деталі фінансових статків Алії Назарбаєвої стали відомі через її конфлікт із двома колишніми фінансовими керівниками. Дочка екс-президента Казахстану подала на них до британського суду, звинувативши у шахрайстві та незаконному привласненні коштів. Вона зажадала від них 165 мільйонів фунтів стерлінгів. Позов було врегульовано угодою сторін.
Алія Назарбаєва розповіла одному з фінансових управителів, що у 2006 році отримала близько 325 мільйонів доларів за рахунок продажу своїх часток у якомусь бізнесі. 312 мільйонів доларів було виведено з Казахстану, оскільки Алія Назарбаєва визнала, що їй небезпечно тримати кошти на батьківщині, пише The Daily Telegraph з посиланням на судові документи.
Пізніше дочка Назарбаєва здійснила низку великих покупок. Зокрема, вона придбала будинок у Лондоні за 8,75 мільйона фунтів стерлінгів, щоб отримати дозвіл на проживання у Великій Британії. Також вона купила нерухомість у Дубаї за 14 мільйонів доларів та літак Bombardier Challenger за 18 мільйонів фунтів.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...