Купили для неіснуючої спортивної школи: Як Дніпропетровська облрада "пиляє" мільйон на воланчиках, - розслідування

У нібито обласного спортивного закладу немає сайту, а зазначені телефони не відповідають.

У Дніпропетровській облраді, главою якої є Святослав Олійник, списують майже мільйон гривень на закупівлю воланчиків. Спортивний інвентар призначений для "обласної школи з бадмінтону", про яку ніхто і ніколи не чув, передають Патріоти України із посиланням на "Наше Місто".

Комунальний заклад Дніпропетровської облради щорічно витрачає понад мільйон бюджетних гривень на закупівлю воланчиків для гри в бадмінтон. Такі феєричні витрати невідомого ні містянам, ні спортсменам закладу – "Дитячо-юнацька спортивна школа з бадмінтону" обласної ради" виявили журналісти Дніпро TV.

Останній тендер був у травні. Школа придбала 13 тис воланчиків за понад 800 тис гривень. При цьому, у цього, нібито обласного спортивного закладу, немає сайту, зазначені телефони не відповідають.

Юридична адреса обласної школи – Дніпро, пр. Поля, 2, де власне і знаходиться будівля обласної ради, якою керує Святослав Олійник. Дивний збіг: сам пан Олійник не тільки голова облради, а й президент обласної Федерації бадмінтону. Шанувальником бадмінтону також вважається протеже Олійника – депутат від "Слуги народу" Кирило Нестеренко.

Журналісти встановили, що про дитячо-юнацьку спортивну школу з бадмінтону обласної ради в спортивних колах Дніпра і регіону ніхто не знає. Скільки дітей та юнаків можуть там займатися, як потрапити на навчання в школу – з'ясувати неможливо.

Втім, міфічна обласна школа з бадмінтону, про яку ніхто не чув, зараз збирається придбати 13 тис воланчиків, витративши на це понад 800 тис бюджетних гривень. Нагадаємо, ці вражаючі витрати невідомий заклад, підпорядкованій обласній владі на чолі з паном Олійником, проводить під час складної кризи. Коли регіональні медики ще місяць тому не могли отримати надбавки за боротьбу з коронавірусом, а обласні установи медицини страждають від недофінансування.

Схоже на те, що під виглядом закупівель для невідомої "школи з бадмінтону" обласна влада знову цинічно "розпилює" гроші за часів коронакризи. Як це вже було із закупівлею антисептиків, які обласні чиновники від медицини – підлеглі губернатора Бондаренко – купили в три рази (!) дорожче, ніж пропонує виробник. Або коли в облраді у Олійника витрачали мільйони на непотрібні сувеніри і коштовний годинник. А медикам запропонували почекати грошей від держави. Тому не виключено, що корисну ідею – вчити дітей і юнаків бадмінтону – корисливі обласні чиновники перетворили на ще одне джерело заробітку.

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...