Купити щось за валюту стало неможливим: Долар у Росії вже став просто папірцем, - експерт

У Росії жителі великих міст переконані, що раз вони пережили санкції 2014 року і змогли до них адаптуватися, то і ці нові санкції зможуть пережити, однак це не так. Таку думку в інтерв'ю озвучив професор економіки Мадридської IE Business School Максим Миронов, передають Патріоти України.

"Це 100% помилкові думка і розрахунок хоча б тому, що у 2014 році не було системних негативних змін в економіці, а станом на 2022 рік вони є, і помітні. Не було такого, що в Росії за кілька місяців пропадає ціла автомобільна галузь, як зараз, а саме це і відбувається. Не було такого, що практично повністю зникла авіаційна галузь, літаки, які тепер не літають в Європу і стоять на приколі, це вже не судна, а склад запчастин. Не було у 2014 році проблем у держави та російського бізнесу купувати імпорт", - зазначив експерт.

За словами Миронова, на території Росії долар став фактично папірцем. "Чому цінність долара в Росії зараз стрімко знижується? Тому що на території Росії він став фактично папірцем, російським компаніям не потрібен долар, тому що на долар вони нічого не можуть купити. Це ситуація гірша, ніж в СРСР, тому що Радянський Союз за долари на зовнішньому ринку міг купити що завгодно, Росія цієї можливості себе позбавила — вона приходить на ринок, а товари на ньому за долари їй не продають. Ситуація правда погана, а що до росіян — ну потрібно ж чимось жити, можна ось такими втішними фантазіями", - зазначив експерт.

Джерело: Радіо НВ

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...