Курди та араби не усвідомлювали, що їдуть до ката, котрий нищить навіть власний народ: Силовики Лукашенка били і знущалися з мігрантів, - "Міжнародна амністія"

Правозахисники із "Міжнародної амністії" звинуватили білоруських прикордонників у жорстокій поведінці з мігрантами та здирстві.Про це розповідається в доповіді "Моє тіло посиніло від побоїв", написаній на описах 75 біженців, яких у період із липня по листопад 2021 року заманили до Білорусі, йдеться на сайті "Міжнародної амністії", зазначають Патріоти України.

Мігрантам обіцяли, що зможуть безперешкодно перетнути кордон ЄС. Серед опитаних, сім'ї з дітьми. Більшість із них - громадяни Іраку.

Мігранти стверджують, що білоруські прикордонники кийками і прикладами автоматів били людей, погрожували нацькувати на них сторожових собак і змушували перейти на польську територію, зокрема через холодну річку зі швидкою течією.

Водночас роз'єднували сім'ї. Про це, зокрема, згадує сирієць, якого привезли з Мінська на кордон з Євросоюзом на військовій вантажівці у складі групи з 80 осіб.

Загалом, автори звіту стверджують, що білоруські прикордонники користувалися безпорадним становищем мігрантів, били їх і часто забирали гроші та мобільні телефони. Багато з них опинилися в малонаселених районах на кордоні з Польщею. Декілька людей розповіли, що змогли залишити цю зону, лише коли дали хабар білоруським прикордонникам.

Правозахисники звинувачують також польських прикордонників у застосуванні насильства до мігрантів. Ті силою видворяли людей, які дісталися території ЄС.

Міграційна криза на білоруському кордоні з країнами ЄС почалася влітку і загострилася на початку листопада. Особливо неспокійно було на білорусько-польському кордоні. До грудня кількість мігрантів там зменшилася, а стихійні табори зникли. Білоруська влада розмістила частину мігрантів у логістичному центрі поблизу. Близько тисячі осіб із тих, хто приїхав, покинули Білорусь, вилетівши до Іраку.

Країни ЄС звинувачують режим Олександра Лукашенка у створенні міграційної кризи на кордоні. 2 грудня Євросоюз увів п'ятий пакет санкцій проти Білорусі. Під обмеження потрапили 17 фізичних осіб та 11 організацій, серед яких авіакомпанія "Белавіа" і "Белоруснафта". Аналогічні кроки вжило міністерство фінансів США.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...