Курс на боротьбу із "злодіями в законі", олігархами і не тільки: Підсумки засідання РНБО 14 травня

14 травня відбулося чергове засідання РНБО, під час якого вирішувалося питання введення санкцій відносно "злодіїв в законі" і кримінальних авторитетів. Патріоти України пропонують дізнатися про те, які рішення приймалися на засіданні.

Боротьба з "злодіями в законі" і кримінальними авторитетами

Як заявив у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський, Україна зробила все, щоб кількість "злодіїв в законі" в Україні дорівнювала нулю. Він зазначив, що більша кількість "злодіїв" вже не в Україні, а їх число в країні зменшилося з 34 до 17.

До 557 (з них 15 осіб є громадянами України) "злодіїв" застосовані такі санкції:

  • блокування активів
  • заборона в'їзду на територію України
  • відмова в наданні або анулювання візи і посвідки на проживання
  • відмова на продовження перебування в Україні, отримання громадянства та примусове видворення з країни

Крім того, пакет санкцій застосовується і до 111 іноземних кримінальних авторитетів.

Питання державних земель і будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці

У зверненні Зеленський пообіцяв вигнати з будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці колишніх суддів, прокурорів, правоохоронців, митників і податківців. Тут варто уточнити, що мова йде про міністрів часів Януковича, які жили тут за "символічну плату".

У їх число потрапили:

  • екс-міністри Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова,
  • екс-генпрокурор Святослав Піскун,
  • колишній віце-прем'єр Геннадій Зубко,
  • директор департаменту корпорації "Богдан" Олександр Ільїн.

Мовлення українських телеканалів на окупованому Донбасі

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров після засідання сказав, що також обговорювалися стратегія розвитку кібербезпеки і питання телемовлення на непідконтрольних територіях.

Йшлося про створення мультиплексу MX-7 для поліпшення сигналу і комунікації. Планується організувати мовлення близько 12 українських каналів, які стануть безкоштовно доступні на непідконтрольній території.

Санкції проти російських громадян і компаній

Секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу зазначив, що на засіданні було прийнято рішення про продовження санкцій відносно громадян РФ і російських компаній. Йдеться про продовження обмежувальних заходів, дія яких вже закінчувалася.

Боротьба з олігархами в Україні

Також Данилов заявив, що в Україні готується законопроект про олігархів, який дасть розуміння, що собою являє статус "олігарх" і скільки їх в Україні.

Джерело: Апостроф

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...