Курс на Зімбабве: Білорусь, вслід за РФ, знайшла собі нового партнера у космосі

Білорусь, вслід за Росією, яка налагодила співпрацю у космічній галузі із Зімбабве, і собі подалася шукати там партнерів. Національну академію наук Білорусі відвідала делегація закладів освіти та наукових організацій Зімбабве. Про це повідомила пресслужба Національної академії наук Білорусі, передають Патріоти України.

Сторони домовилися співпрацювати у космічній сфері. Зі сторони Зімбабвепереговори вів міністр вищої та середньої освіти, науки та технологічного розвитку Амон Мурвіра, з білоруської – перший заступник голови Президії НАНБ Сергій Чижик.

«Сторони визначили низку перспективних напрямів для подальшої співпраці: космічні технології, нові матеріали, технології та комплекси переробки мінеральних сировинних матеріалів та руд, агропромисловий комплекс, підготовка наукових кадрів та ін.», - йдеться у повідомленні. Чижик та Мурвіра домовилися підписати меморандум про наміри у найближчій перспективі.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Путін заявив про деградацію відносин із Заходом і тепер робить ставки на Зімбабве і Гондурас. Путін відзначив стабільність теплих відносин із Зімбабве і назвав партнером Гондурас.

Він заявив, що дружба із Зімбабве «перевірена часом» і тепер буде розвивати освіту та культуру з цією країною. Також космічні агентства та уряди по всьому світу припинили співпрацю з Росією в більшості галузей космічної сфери. Скасовано місії та запуски, поставки та торгівлю комплектуючими. Тому Росія розвиватиме співпрацю із Зімбабве.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...