Курс навчання новобранців - чотири дні: Окупанти терміново поповнюють втрати на фронті строковиками, - розвідка

Хоч в росії і заявляють, що не відправляють строковиків на війну в Україні, але такі випадки далеко не поодинокі. Наприклад, строковиком був матрос з фрегата «Москва», який нещодавно «зник безвісти» після «надзвичайної ситуації» і затолення корабля у Чорному морі, передають Патріоти України.

Тим часом в українській розвідці повідомляють, що через високі втрати на фронті окупанти намагаються терміново поповнити резерви «живої сили»: «Встановлено, що у складі 217 повітряно-десантного полку 98 повітряно-десантної дивізії (Іваново) до бойових дій на території України активно залучаються військовослужбовці строкової служби. Наразі 98 дивізія окупанта бере участь у боях на території Харківської області».

При цьому в ГУР Міноборони України відзначають неабиякий поспіх у питанні відновлення втрат противника. Так, новобранці 8 армії південного військового округу проходять 4-денний курс підготовки, потім прямують на доукомплектування мотострілецьких підрозділів на території України.

«Водночас частішають випадки дезертирства. Так, в селі Рибальче Херсонської області окупанти розшукують 15 військовослужбовців росії, які не захотіли вступати у бойові дії з українською армією і залишили місце дислокації підрозділу», — додали у розвідці.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...