Курська операція є початком нової стратегії України: Маломуж пояснив, що це означає

Росія нав'язує Україні стратегію довгострокової війни та ослаблення підтримки союзників, але командуванню ЗСУ запропонували альтернативні моделі асиметричних дій. Про це заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в інтерв'ю OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Генерал наголосив, що це лише початок зміни стратегії ЗСУ.

"Це завдання ударів по території РФ, підготовка стратегічних ударів на окупованих територіях. Це справжнє мистецтво війни – малими засобами діяти ефективно проти ворога, що перевищує за чисельністю. Нарешті ми перейшли до цієї комплексної стратегії. Її початок – Курська операція", – зазначив Маломуж.

Генерал підкреслив, що стратегічні зміни на фронті відбудуться лише тоді, коли операція продовжиться у Брянській та Бєлгородській областях. Водночас необхідні стратегічні удари по об'єктах противника на окупованих українських територіях.

На думку Маломужа, це може дати перспективу перемоги, але необхідно продовжувати діяти масштабно, нестандартно та неочікувано.

Багато загиблих та поранених: Окупанти вдарили по Костянтинівці на Донеччині

субота, 24 серпень 2024, 15:02

РФ 24 серпня у святковий день, День Незалежності, обстріляла місто Костянтинівка Донецької області, є загиблі та поранені. Про це повідомив очільник ОВА Вадим Філашкін, передають Патріоти України. "Ворожим ударом російські військові вбили щонайменше п'...

Ексвійськовий та експерт з питань безпеки: Польща призначила нового посла в Україні

субота, 24 серпень 2024, 14:52

З 1 вересня в Україні почне працювати новий посол Польщі — колишній військовий та дипломат, експерт з питань безпеки Пьотр Лукасевич. Про це заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський, повідомляють Патріоти України з посиланням на польське радіо FRM24. З...