"Кустарне виробництво виведено на промислові масштаби": Експерт розповів про нову загрозу від РФ

Російські окупанти збільшують використання керованих авіабомб (КАБів). Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За його інформацією, від початку жовтня російською тактичною авіацією було застосовано понад 700 КАБ, переважно доопрацьовані за допомогою УМПК бомби ФАБ-500 (УМПК – це комплект крил для некерованих бомб серії ФАБ. Дослівно – уніфікований модуль планування та корекції).

Максимальна кількість застосованих бомб протягом доби – 80 КАБ. Експерт не виключає що у жовтні росіяни встановлять абсолютний рекорд із застосування противником КАБів – понад 1 000.

"На жаль, кустарне виробництво УМПК виведено на “промислові” масштаби. Кустарщина, у тандемі із запасами авіаційних бомб, що дісталися у спадок від СРСР, дозволяє окупнатам не зменшувати, а нарощувати застосування КАБ.

Це вкотре порушує питання, чи комплексної нейтралізації російської тактичної авіації, у повітрі і землі", – підсумував Коваленко.

Що таке КАБ

КАБ-500 — сімейство радянських і російських корегованих авіаційних бомб калібром 500 кілограм. Вона оснащена аеродинамічними поверхнями та системою наведення для підвищення влучності потрапляння в ціль.

Бойова частина бомби може бути бетонобійною для руйнування бетонних перекриттів, фугасною та об'ємнодетонуючою для ураження піхоти та техніки, у тому числі в укриттях, ударною хвилею. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснював, що для скидання керованих авіаційних бомб російські літаки не входять в зону ураження української ППО.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...