"Кузя" перевертається в купі металобрухту: Туреччина вводить у стрій свій перший авіаносець

TCG Anadolu став найбільшим в історії Туреччини військовим кораблем, що випередив крейсер Yavuz (Goeben), який був переданий від Німеччини у 1914-у році.

TCG Anadolu перед спуском на воду. Фото: Sedef Shipyard.

Туреччина отримає на озброєння національних військово-морських сил легкий авіаносець TCG Anadolu (L400) у 2020 році. Про це повідомляє UK Defence Journal, передають Патріоти України.

Проте зараз корабель зможе використовуватися лише у якості універсального десантного корабля через відсутність на озброєнні Туреччина літаків палубної авіації. Спочатку планувалось оснащувати корабель багатоцільовими літаками п’ятого покоління F-35B з укороченим зльотом та вертикальною посадкою, але через закупівлю Туреччиною російських зенітних ракетних комплексів С-400, вона була виключена з програми створення та виробництва F-35.

TCG Anadolu (L400) було спущено на воду у травні 2019 року на суднобудівній верфі Sedef Tuzla Tersanesi.

Він став найбільшим в історії Туреччини військовим кораблем, що випередив крейсер Yavuz (Goeben), який був переданий від Німеччини у 1914-у році. Десантний корабель Anadolu (L 400) будується за модернізованим проектом іспанської компанії Navantia, яка вже здала аналогічний корабель для Військово-морських сил Іспанії – Juan Carlos I.

Раніше озвучувалось, що Туреччина отримає TCG Anadolu не у 2020, а в 2021 році.

Характеристики:

Водотоннажність: 27 500 тонн
Довжина: 232 метрів
Ширина: 32 метрів
Осадка: 6,9 метрів
Швидкість: 21 вузлів
Екіпаж: 261 осіб, з них 30 офіцерів

Озброєння:

  • 5 артилерійських установок калібром 25 мм
  • 2 бойових модулі Phalanx CIWS
  • ЗРК RAM

Авіагрупа: до 12 винищувачів F-35B та 12 гелікоптерів середнього розміру, або 8 типу CH-47F Chinook. Також він зможе розміщувати до 29 одиниць бойової техніки.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...