"Кузькіна мать" на північному фланзі НАТО: Росія нарощує військову присутність в Арктиці, лякаючи світ черговою "суперзброєю" (фото, відео)

У "Собзмультфільма" є новий заказ, кажуть скептики

Росія нарощує кількість своїх військових баз і випробовує в Арктиці "суперзброю" – робота-торпеду з ядерним реактором, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN. Видання уточнює, що "Посейдон 2M39" призначений для знищення прибережної інфраструктури і міст.
Розташування баз РФ 2015 року.

За словами експертів з озброєння, робот-торпеда є цілком реальним і вже може бути на озброєнні армії РФ.

Розташування баз РФ після 2020 року.

Також супутникові знімки свідчать, що Кремль значно збільшив уздовж свого північного узбережжя кількість військових баз, де розміщуються літаки МіГ-31БМ та нові радіолокаційні системи.

Супутникові знімки 2014 року.
Супутникові знімки після 2020 року.

Джерела видання відзначили, що такі дії мають значення для США і їхніх союзників, оскільки вони створюють можливість "проеціювати силу до Північної Атлантики".

Також американці побоюються, що так Кремль хоче взяти під контроль Арктику.

Стратегічні позиції РФ кілька десятків років тому.
Стратегічні позиції РФ зараз.

"Росія модернізує аеродроми радянських часів і радарні установки, будує нові порти і пошуково-рятувальні центри, а також нарощує свій флот, що складається з атомних і традиційних криголамів", – сказав представник Пентагону Томас Кемпбелл.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...