"Кузькіна мать" по-путінськи: Росія розкрила характеристики модернізованого стратегічного ракетного комплексу "Ярс-С"

Москва демонструє готовність владати мільярди і мільярди доларів задля підтримки підупалого статусу великої держави, ремонтуючи свою "ядерну палицю", щоб якомога менше відставати від США та Китаю

У Росії розкрили характеристики ракетного комплексу “Ярс-С”

Міноборони Росії вперше оприлюднило характеристики модернізованого стратегічного ракетного комплексу РС-24 «Ярс-С». Це сталося під час так званого "Єдиного дня приймання військової техніки", повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційне агентство «РИА Новости».

За даними Міністерства оборони Росії, «Ярс-С» споряджається твердопаливними балістичними ракетами калібру 1,86 метра і довжиною 17,8 метра. Стартова маса носія становить 46 тонн при масі корисного навантаження 1,25 тонни.

Рухомий ґрунтовий ракетний комплекс стратегічного призначення «Ярс-С»

Як запевняють у Шойгуї, комплекс може вражати цілі на дальності до 10 тисяч кілометрів.

Нині в Ракетних військах стратегічного призначення Росії на дослідно-бойовому чергуванні комплекси «Ярс-С» стоять в Йошкар-Олі та Барнаулі.

У перспективі все ракетні дивізії планується переозброїти на модернізовані ракетні комплекси мобільного і шахтного базування.

Командир Барнаульської ракетної дивізії генерал-майор Росії Олександр Прокопенков повідомив, що дивізія несе бойове чергування в складі трьох полків з ракетними комплексами мобільного базування «Ярс-С»

Також було повідомлено, що до кінця 2021 року очікується прийняття на бойове чергування ще одного полку з «Ярс-С».

Стратегічний ракетний комплекс «Ярс» встав на озброєння Росії у 2011 році.

Мобільна установка оснащена триступеневої твердопаливної балістичною ракетою стартовою масою 46 тонн.

Носій може нести від 3 до 4 бойових блоків потужністю 300-500 кілотонн або 6 блоків потужністю 150 кілотонн кожен.

Держсекретар США зробив заяву про "нові кроки на підтримку України"

вівторок, 14 травень 2024, 20:51

На Вашингтонському саміті НАТО будуть зроблені «нові кроки на підтримку України». Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті, передають Патріоти України. «Ми хочемо, щоб Україна була в силь...

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...