"Кузня на Рибальському", незважаючи на тиск "слуг", продовжує поповнювати ВМСУ: 30 вересня урочисто спустили на воду восьмий артилерійський катер

Зроблені в Україні "кораблики Порошенка" обходяться значно дешевше тих катерів, котрі США і Великобританія поставляють ВСМУ для формування "вовчиг зграй"

Кузня на Рибальському

У Києві для Військово-морських сил ЗС України спустили на воду восьмий малий броньований артилерійський катер, повідомляють Патріоти України з посиланням на відео Олександра Погребиського з церемонії спуску.

На підприємстві «Кузня на Рибальському», під військовий оркестр, відбулася урочиста церемонія спуску на воду артилерійського катера.

На церемонії були присутні представники Міністерства оборони України та Військово-морських сил ЗС України, також колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Далі МБАК розпочне державні випробування, потім він має надійти до складу ВМС України.

Цей катер почали будувати у 2019 році. Тоді повідомлялось, що виробництво катерів на замовлення Міністерства оборони України триватиме чотири місяці.

Попередні малий броньований артилерійський катер проєкту 58155 почали будувати у 2018 році, спуск на воду 7-го МБАКу відбувся 3 квітня 2019-го року а на початку жовтня 2019-го року він прибув до Одеси де розпочались його випробування.

У грудні того ж року він отримав іменування «Костопіль». У вересні 2020 року його включили до складу ВМС ЗС України.

Ситуація з підприємством

У грудні 2020 року приватне акціонерне товариство «Кузня на Рибальському» зупинила будівництво катерів для ВМС України.

Тоді було зупинено будівництво восьмого корпусу малого броньованого артилерійського катера проєкту 58155 та десантно-штурмового катера проєкту 58503 шифр «Кентавр-ЛК».

Стан будівництва 8-го корпусу МБАКу проєкту 58155

Командувач Військово-Морськими Силами ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа озвучив інформацію, що національний флот обмежиться придбанням восьми корпусів МБАК.

У липні 2021 року «Кузня на Рибальському» відновила будівництво катерів для ВМС ЗС України.

Також у 2021 році слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» і ще двом колишнім начальникам департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони.

Посадових осіб підозрюють у змові та організації постачання в армійські підрозділи впродовж 2016—2018 років військової техніки низької якості.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...