Кидають у вогонь все своє м'ясо: Російські генерали пообіцяли Путіну до 1 жовтня взяти Покровську агломерацію, - експерт

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі Radio NV розповів, що російські генерали пообіцяли російському диктатору Володимиру Путіну захопити Покровську агломерацію до 1 жовтня, передають Патріоти України.

«Чутки говорять, що російські генерали пообіцяли [російському диктатору] Путіну до 1 жовтня взяти Покровську агломерацію. Тому спостерігаються такі ідіотські атаки, поза розумінням використання людського ресурсу, „м'ясні“ штурми і все інше», — сказав Самусь в ефірі Radio NV.

28 серпня в американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що російські окупаційні війська досягли «значного тактичного просування» на Покровському напрямку, зокрема в місті Новогродівка, на тлі повідомлень про те, що українські війська відступили з окремих ділянок у районі на південний схід від Покровська.

Геолоковані кадри, опубліковані 27 серпня, підтверджують, що війська РФ просунулися на відстань понад 2 км від своєї останньої підтвердженої позиції в північно-західну частину Новогродівки (місто на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Дубініна. Це додатково свідчить про те, що окупанти утримують також позиції в центральній частині міста.

Додаткові кадри з підтвердженою геолокацією, опубліковані 27 серпня, свідчать, що російські війська також незначною мірою просунулися в південно-східну частину села Гродівку (на схід від Покровська та на північний схід від Новогродівки) і захопили Калинове (на південний схід від Покровська та на південний схід від Новогродівки). Російські «воєнкори» також стверджували, що українські війська «втратили» Маринівку (безпосередньо на південь від Новогродівки), а окупанти нібито захопили село Мемрик (на південний схід від Новогродівки), хоча ISW ще не спостерігав візуальних доказів присутності росіян у цих населених пунктах. Деякі російські джерела також стверджували, що війська РФ нібито просунулися в південну частину Михайлівки і атакують північно-східну частину Селидового (населені пункти під Новогродівкою).

Темпи цього нещодавнього просування росіян на Покровському напрямку були відносно швидкими, і сили РФ просунулися через більшу частину Новогродівки за лічені дні.

У цій країні його зобов'язані заарештувати: Путін наступного тижня відвідає Монголію

четвер, 29 серпень 2024, 20:29

Російський диктатор Володимир Путін 3 вересня відвідає з візитом Монголію. Там його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Кремля. Як зазначили у Кремлі, Путін від...

Усе складно: Сирський побував на Покровському напрямку та розповів про ситуацію

четвер, 29 серпень 2024, 19:37

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський побував на найгарячішій точці фронту - Покровському напрямку. Про деякі деталі поїздки повідомив у соцмережі Facebook, передають Патріоти України. "Працював декілька днів поспіль у бригадах, які...