Кидають у жерло війни: У BBC розповіли, хто з росіян найчастіше гине на війні проти України

Добровольці, які підписали контракт із Міноборони РФ, становлять найбільшу кількість росіян, загиблих на полі бою з моменту початку повномасштабного вторгнення. Про це пише BBC, аналізуючи дані про загиблих окупантів, передають Патріоти України.

«Ми встановили імена 70 112 російських солдатів, убитих в Україні, але вважається, що фактична кількість значно вища», — йдеться в публікації.

Зазначається, що кількість смертей серед добровольців тепер перевищує інші категорії - 13 781 (20%).

Колишні ув’язнені, які пішли на війну в обмін на помилування за свої злочини, раніше були найвищими, але тепер на них припадає 19% усіх підтверджених смертей.

Видання наводить історію окупанта Ріната Хусніярова, називаючи її типовою серед історій загиблих добровольців. Чоловік був родом з Уфи, працював на двох роботах, щоб звести кінці з кінцями, і підписав контракт із Міноборони РФ у віці 62 років. Вирушивши на війну проти України, він прожив менш ніж троє місяців.

«Згідно з проаналізованими нами даними, більшість чоловіків, що записуються на військову службу, приїжджають із невеликих міст у тих регіонах Росії, де складно знайти стабільну і високооплачувану роботу», — пише BBC.

Більшість загиблих окупантів, які добровільно вирушили на війну, були віком від 42 до 50 років, а найстаршому був 71 рік.

«Зростання втрат серед добровольців почасти пояснюється їхнім розгортанням у найскладніших в оперативному плані районах на лінії фронту, зокрема в Донецькій області на сході, де вони становлять кістяк підкріплення для виснажених підрозділів», — пише BBC із посиланням на своїх співрозмовників серед окупантів.

Видання зазначає, що стратегія «м'ясорубки» Росії не слабшає. За один день гинуть сотні. Зокрема, намагаючись захопити Часів Яр і Покровськ.

У BBC також наголосили, що уряд країни-агресорки намагається уникнути нової хвилі мобілізації, але посилює заклики до добровольців на військову службу та стимулює їх до цього. Регіональні чиновники повідомляють, що «їм згори було доручено спробувати набрати людей із місцевих округів».

Вони розміщують оголошення на сайтах вакансій, зв’язуються з чоловіками, у яких є проблеми з боргами та судовими приставами, проводять кампанії з набору у вищих навчальних закладах.

Опинившись на полі бою, окупанти скаржаться на погану екіпіровку і відсутність підготовки. За словами одного з них, їх завантажили в поїзди, потім у вантажівки та відправили на фронт, де їх одразу ж кинули в бій. Шлях від військкомату до лінії фронту дехто з росіян долає всього за тиждень.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...