"Кидати, як розхідний матеріал?": Аналітик пояснив, навіщо Лукашенко скупчив війська поблизу ЧАЕС

Навчання в Білорусі поблизу кордонів України на тлі операції ЗСУ в Курській області є спробою заспокоїти очільника Кремля Володимира Путіна. Про це в коментарі LIGA.net сказав політичний аналітик Ігор Тишкевич, передають Патріоти України.

За словами аналітика, Білорусь демонстративно вивела техніку на навчання після звинувачень з боку Росії. Мовляв, Олександр Лукашенко відвів війська від кордону з Україною, і це начебто дозволило Києву зняти декілька бригад, які були залучені в Курській операції.

"Спочатку лукашенківські пропагандисти спробували відпрацювати цю тему інформаційно – не допомогло. Тому оголосили навчання на догоду Кремлю", – пояснив Тишкевич. На думку аналітика, ці навчання – радше політична, ніж військова гра. І триватимуть вони тиждень-півтора.

"Війська поїдуть додому. "Вагнерівців" і надалі використовуватимуть у політичних розбірках. Їх небагато. Лукашенко перетворив їх на своїх відданих яничарів, які всім завдячують режиму. Кидати, як розхідний матеріал, ДРГ до Чорнобильської зони ніхто не буде", – пояснив він.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...