"Кидатися в обійми Путіну - просто низько. Ідіть ще у Гітлера газ попросіть", - Мирослав Гай

Ветеран АТО висловив упевненість, що в Москві "вже схиляють" президента України Володимира Зеленського до газової "співпраці".

Президент Росії Володимир Путін використовує газ як зброю у війні з Україною, тому Києву потрібно відмовитися від газових переговорів з Москвою. З таким закликом виступив ветеран війни на Донбасі, офіцер резерву Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Навіщо нам взагалі російський газ? Нам зараз намагаються довести, що це дешевше... Знаєте, безкоштовний сир тільки в мишоловці", – заявив він і додав, що домовлятися про поставки з Путіним – все одно, що просити газ у Гітлера.

На думку Гая, в цьому питанні Україні не можна виходити на переговори з РФ з точки зору загальноприйнятих торгових відносин. "Для них газ – це зброя.... Розмовляти про торгівлю потрібно з тими, хто готовий мирно торгувати, жити і працювати. Вони ж використовують газ як засіб для війни. І зараз нас намагаються повернути на цю голку", – попередив він.

Ветеран АТО висловив упевненість, що в Москві "вже схиляють" президента України Володимира Зеленського до газової "співпраці". "Росія взагалі готова нам давати газ дуже дешево. Але за це вони хочуть взяти наш суверенітет. Ось у чому питання. Якщо ви готові свого сина чи дочку поміняти на газ... або продати за 100-200 доларів – то чи можете ви взагалі називатися людиною?" – обурився Гай.

Він закликав Зеленського зробити свій вибір. "От нехай Зеленський вирішить. Зараз він моїх дітей, мене, мою країну, збирається продати за дешевий газ. І хоче розповісти, що мені від цього буде краще. Та ні, навпаки. Я більше би пишався країною, коли б нарешті запрацював реверс. Ми маємо бути максимально, наскільки можемо, самостійними", – наголосив офіцер.

При цьому він уточнив, що Україна має бути незалежною не тільки від Росії, але і в цілому – треба користуватися різними варіантами отримання газу. "А ось так кидатися в обійми Путіну – просто низько. І це зрада національних інтересів України під час війни. Ідіть у Гітлера попросіть", – різко закінчив Гай.

Джерело: Обозреватель

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...