"Київ має дати Мінську сигнал": Експерт оцінив можливу загрозу для України від Білорусі

Британський військовий експерт Глен Грант заявив, що українська влада має надіслати Білорусі чіткий сигнал і застерегти від спроби вторгнення. За його словами, регулярна білоруська армія навряд чи наважиться напасти на Україну, передають Патріоти України.

Водночас експерт наголосив, що якщо це станеться, то лукашенківські війська будуть швидко знищені. Про це Грант розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

За його словами, білоруська армія передала велику кількість військового спорядження в РФ. Грант сумнівається, що з тими силами, які є у Білорусі, можливе вторгнення в Україну.

Також він додав, що не останню роль у цьому процесі відіграє українська влада. Експерт заявив, що президент Володимир Зеленський має чітко дати сигнал Мінську щодо наслідків можливого вторгнення в Україну.

"Ця армія" (Білорусі. – Ред.) дуже слабка з голови. Вона не має належної підготовки, і багато обладнання вже передано Росії. Це не та армія, яка справді може напасти. Але все ж таки це не означає, що їх не зможуть змусити це зробити. Думаю, що відповідь на це запитання у руках Зеленського. Він має переконатися, що політично вся білоруська система та її уряд розуміють, що якщо Білорусь перетне кордон з Україною – все. Україна зайде у Білорусь та звільнить її від тих, хто при владі", – заявив Грант.

Також британський військовий експерт заявив, що білоруські військовослужбовці не хочуть воювати з Україною. За його словами, спроба вторгнення в Україну призведе до величезних жертв серед білоруських та російських військових.

"Ми повинні чітко дати їм зрозуміти, що перетину кордону не має статися. Для них це не під силу, тому що у них недостатньо військ, щоб зробити це розумно. Якщо вони нападуть, то буде набагато більше смертей як з боку росіян, так і з боку Білорусі. Я не думаю, що білоруські солдати взагалі хочуть воювати з вами. Я впевнений, що вони цього не хочуть", – сказав експерт.

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...