Київ не впав, а Україну не вдалося включити до складу РФ: У Байдена заявили про провал Путіна

Військам РФ не вдалося досягти стратегічних цілей на війні проти України, які полягали в захопленні Києва і "включенні" української держави до складу Росії. Київ, Харків, Одеса, а також ключові міста і велика частина країни залишається під контролем української влади.

ЗСУ мужньо захищають свою державу за підтримки США та інших західних країн-партнерів. Окупантам вдалося просунутися на сході країни, проте Москві довелося заплатити високу ціну. Про це заявив радник американського президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

"Росія вже суттєво не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Її стратегічною метою було взяти столицю Київ, щоб покінчити з Україною як країною, усунути українську ідентичність і включити Україну до складу Росії. У цьому вони зазнали невдачі", - розповів він під час свого брифінгу.

Також чиновник додав, що Київ, Харків, Одеса та інші основні міста України продовжують триматися. Керівництво української держави продовжує контролювати більшу частину країни, яку мужньо і ефективно захищають сили оборони України за підтримки Заходу.

За його словами, народ України показує мужність, тому на Путіна очікують й інші невдачі.

"Тому, якщо ви зробите крок назад і подивитися на траєкторію цього конфлікту, на те, що Путін мав намір зробити, то він не зміг цього зробити. Він продовжить зазнавати невдачі в досягненні кінцевих цілей через мужність українського народу", - зазначив Салліван.

При цьому він визнав, що російським військам вдалося досягти просування на сході України, однак, як стверджує радник Байдена, Москва заплатила за це високу ціну через дії ЗСУ і західні санційні заходи.

Також Джейк Салліван підкреслив, що США практично щодня ведуть діалог з Україною з питань стримування Росії і повернення тимчасово окупованих українських територій. Мета Сполучених Штатів - найсильніше становище Києва як на полі поя, так і на дипломатичному фронті.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...