"Київ підвищив ставку": Зустріч Сі Цзіньпіна і Зеленського відбудеться скоро, у Пекіна дедлайн, - експерт

Зустріч Сі Цзіньпіна і Володимира Зеленського може відбутися на одному з ініційованих Китаєм заходів, заявив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.В інтерв'ю "Главреду" він не виключив, що це може бути розширене онлайн-спілкування, передають Патріоти України.

"Не дзвінок на півгодини, а це може бути великий онлайн-формат з великою публічною частиною. Однак тут є багато "але" - поки Китай уникає відповіді на проведення особистої зустрічі. Очевидно, що Київ підвищив ставку від телефонної, онлайн-розмови до особистої зустрічі і Китай тепер повинен сформулювати свою пропозицію", - пояснив Кулик.

За його словами, зустріч лідерів України і Китаю повинна відбутися дуже скоро, оскільки події в квітні, травні, червні будуть розвиватися досить динамічно, і ця зустріч повинна відбутися або в кульмінації, або після певних змін на фронті.

"Відповідно, Китай повинен підійти з якимись більш конкретними пропозиціями. А щоб їх робити, їм доведеться працювати з РФ. Тому що продати саму ідею переговорів Україні не вдасться, нас це не цікавить. Так, ми розуміємо, що Китай - глобальний гравець, у нього є певні інструментарії тиску, але переговори заради переговорів ми вже кілька разів проходили, і це мало цікаво. Крім того, ведення консультацій з Росією, як показав приклад так званих стамбульських переговорів, не має ніякої доданої вартості. Росія якось реагує тоді, коли отримує по зубах на фронті", - підсумував експерт.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...