"Київ штовхає до війни НАТО": У РФ несподівано заявили, нібито не допустять силового конфлікту з Україною

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що "навіть думка про війну з Україною є дикістю". Вона також зазначила, що Росія начебто зробить зі свого боку все, щоб не допустити силового сценарію. Про це Матвієнко заявила в інтерв’ю "Парламентській газеті", передають Патріоти України.

Зокрема, очільниця Ради Федерацій у кращих традиціях російської пропаганди заявила, що українці начебто з’єднані з росіянами "тисячами ниток". "Для нас навіть сама думка про війну – абсолютна дикість. Звичайно, зараз відносини між нашими країнами, м'яко кажучи, переживають не найкращі часи. Проте я вірю, що будь-яку проблему можна врегулювати мирно, дипломатичними засобами, політичним шляхом", - заявила вона.

Ба більше, Матвієнко заявила, що Росію безпідставно звинувачують і підготовці до вторгнення в Україну. На її переконання, США та НАТО начебто "прагнуть втягнути Україну у війну з Росією". Матвієнко заявила, що військова допомога, яку Україна отримує від партнерів, свідчить про те, що "НАТО розпочало військове освоєння території України". При цьому вона заявила, що "Росія не кине своїх громадян у біді", якщо Україна почне наступ на Донбасі.

Крім того, Матвієнко заявила, що Росія нібито поважає право України бути незалежною державою. "Тридцять років тому український народ зробив свій вибір, і ми ставимося до нього з повагою. Йому і лише йому вирішувати, що робити, як жити, яким партіям, політикам довірити долю країни", - зазначила вона.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...