Київ виключили із переліку територій можливих бойових дій

Київ виключили із переліку територій можливих бойових дій

Наказом Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Київ виключено із переліку територій можливих бойових дій. Про це повідомляє Мінреінтеграція.

У відомстві нагадали, що наприкінці 2022 року уряд прийняв ухвалу, якою визначено механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться або велися бойові дії, або тимчасово окуповані Росією. Цей список періодично оновлюється відповідним наказом Мінреінтеграції.

"Так, наказом від 13 січня 2023 року №14 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з наказом, місто Київ виключено із переліку територій можливих бойових дій", - зазначили у міністерстві.
Наголошується, що наказ затверджено за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних військових адміністрацій.
Документ зареєстровано Міністерством юстиції 16 січня цього року.
Раніше у Мінреінтеграції розповіли про умови перевірки переселенців. Місця проживання ВПО перевірятимуть лише у разі звернення правоохоронців до органів соцзахисту за наявності підозри у неправомірному отриманні допомоги.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...