Київський суд визнав символіку дивізії СС "Галичина" нацистською, а Інститут нацпам'яті винним у протиправній реабілітації нацизму

Українські нереформовані суди чуйно реагують на зміну кон'юнктури на владному "Олімпі"

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про визнання протиправним висновку Українського інституту національної пам’яті від 16 травня 2017 року про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА) не є нацистською, повідомляють Патріоти України.

Як повідомляється на сайті ОАСК, суд завершив розгляд справи за позовом до УІНП та його голови, третя особа – екс-директор Інституту, народний депутат Володимир В’ятрович.

Справа розглядалась колегією суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, загалом було проведено близько 20 відкритих судових засідань.

"Після повної та всебічної оцінки матеріалів справи, їх об’єктивного розгляду у відкритому судовому засіданні, ОАСК визнав протиправними дії відповідачів щодо надання висновку про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА), відповідно до чинного законодавства України, не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення якої заборонено в Україні", - сказано в повідомленні.

Суд зобов’язав Український інститут національної пам’яті та його посадових осіб утриматись від поширення вказаного висновку, викладеного в листі від 16 травня 2017 за №01/1015.

Також у суді стверджують, що екс-голова УІНП В’ятрович жодного разу не з'явився на засідання суду. "Був належним чином повідомлений про дати судових засідань, не з’являвся на них протягом всього строку розгляду справи. При цьому суд ухвалами від 6 листопада 2019 року та від 4 грудня 2019 року визнавав явку В'ятровича в судове засідання обов'язковою", - зазначили в суді.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...