"Кинджали" Росія в війні проти України застосовувала всього тричі: Жданов розповів, по яких містах били загарбники

"Кинджали" Росія застосовувала всього тричі: Жданов розповів, чому та по яких містах

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що за рік війни Росія використовувала гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс "Кинджал" проти України тричі - у Києві, Кременчуці та Івано-Франківську. Він також пояснив, чому армія РФ припинила застосовувати їх, передають Патріоти України.

"Ми знаємо, що "Кинджалів" у Росії декілька десятків. На сьогоднішній день РФ "Кинджали" більше не застосовує, хоча в них було 12 літаків МіГ-31К, переобладнаних під комплекси "Кинджал". Три з них вони угробили – один згорів, два розбилися. Залишається дев’ять – три з яких перебувають в Білорусі, шість – в Росії. Але чомусь в Білорусі вони постійно злітають і ми вимушені оголошувати повітряну тривогу по всій країні, бо дальність ракети покриває всю нашу територію і ми не знаємо, це муляж чи справжня ракета", - зазначив він.

Жданов також підкреслив, що ракета "Кинджал" – доволі високошвидкісна і на сьогоднішній день збити її тими засобами ППО, які є у нас, неможливо. "Однак Росія не підіймає свої МіГи на території Росії, а з повітряного простору Білорусі вже понад півроку жодних активних агресивних дій по застосуванню зброї не було зафіксовано", - резюмував він.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...