Кинуть на фронт, як скінчаться вояки Путіна? У Білорусі повістки будуть вручати через SMS, Лукашенко підписав відповідні зміни

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусії, затвердив закон, який дозволяє викликати до військкомату через текстові повідомлення на мобільний телефон. Оператори зв'язку будуть передавати номери військовозобов'язаних за запитом військкомату, передають Патріоти України.

Цей документ було опубліковано на правовому порталі Білорусії. Варто зазначити, що в країні для підключення до мобільного зв'язку необхідно пред'явити паспорт.

Закон був схвалений нижньою палатою парламенту в лютому і верхньою палатою у березні. Відповідно до нього оператори зв'язку зобов'язані на запит військкоматів передавати дані про абонентські номери та забезпечувати їхнє оповіщення. А військовозобов'язаний повинен повідомити про зміну свого номера телефону протягом тижня з моменту виникнення змін.

"Під час призову на військову службу за мобілізацією громадяни також зобов'язані з'явитися на заходи з призову, бувши оповіщеними за допомогою СМС-повідомлень", – йдеться у законі.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...