Кинуть в жерло війни: Росія може захопити Вугледар, але ціною життя тисяч солдатів, - Forbes

Росіяни можуть захопити Вугледар, що коштувало їм життів тисячі солдатів та одиниць техніки. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

"Рішучий наступ 57-ї мотострілецької бригади російської армії, що розпочався цього тижня, прорвав оборону 72-ї механізованої бригади української армії. Зараз російські війська знаходяться в південному Вугледарі — і виснажений український гарнізон, можливо, вже відступає на північ", — йдеться у матеріалі.

Журналісти уточнили, що РФ намагається захопити Вугледар з кінця 2022 року. За цей час російські окупаційні війська втратили близько тисячі одиниць техніки та кілька тисяч солдатів, адже 72 механізована бригада за допомогою мін, артилерії, протитанкових ракет і безпілотників знищила цілі російські бригади.

"155-та бригада морської піхоти, яка на папері налічувала близько 3000 військовослужбовців, втрачала до 300 солдатів щодня протягом декількох днів поспіль і була майже знищена до лютого 2023 року", — навели автори матеріалу дані Варшавського інституту.

Бригади морської піхоти та допоміжні армійські підрозділи РФ загалом втратили близько тисячі танків, бойових машин, вантажівок і артилерійських знарядь, згідно з підрахунками WarSpotting.

"Це приблизно дві бригади техніки — майже шість відсотків усієї техніки, яку Росія втратила за 31 місяць запеклих боїв в Україні", — йдеться у статті.

Журналісти також підкреслили, що втрати українських військ у Вугледарі та навколо нього були значно меншими.

Є важливий "нюанс": Росія відновила атаки на Вугледар через провал контрнаступу в Курській області, - оглядач

субота, 28 вересень 2024, 10:44

Росія провалила свій контрнаступ у Курській області, а тому відновила атаки на Вугледар. Про це в ефірі "Еспресо" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За його словами, тепе...

Ворог накопичив ракети для нового масованого удару по Україні: Гетьман пояснив, коли може відбутися атака

субота, 28 вересень 2024, 10:22

Армія Російської Федерації може вдатися до потужної масованої ракетної атаки по Україні вже найближчими днями. Максимум — тижнями. Про це повідомив військовий аналітик, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі Radio NV, передають Патріоти України. Експ...