Кинути виклик окупантам: Штурмовики ВПС ЗСУ "йдуть в атаку" на Чорноморський флот РФ та "чистять дорогу" для Bayraktar TB2

Застосувати "Грачі" проти ворога готуються і досвідчені пілоти, і молоде поповнення Повітряних Сил

Прес-служба 299 бригади тактичної авіації розповіла про проведення нової льотної зміни, зазначають Патріоти України.

Причому розповіла так, щоб не просто поінформувати громадськість, але й також – підняти бойовий дух молодому поповненню Повітряних Сил та справити відповідний вплив на противника, тобто на РФ.

Літак Су-25 Повітряних Сил України проходить підготовку до польоту
Прес-офіцери написали наступне: "Цьогорічний "Бриз" (тобто навчання Sea Breeze-2021 – ред.) "повіяв" 29 червня, відтак до звичних завдань на льотну зміну додались вильоти за сценарієм цих епічних маневрів. Штурмовики нашої бригади здійснюють підтримку з повітря морських сил та сухопутних підрозділів Збройних Сил України та союзників, завдають ударів ворогові, який підступно намагається порушити наші кордони, або загрожує міжнародному судноплавству в басейні Чорного моря".
Штурмовик Су-25 вирулює для проведення злету
Можемо і таке прочитати: "завдяки професійним та злагодженим діям екіпажів та наземних служб 299 бригади, всі поставлені завдання виконуються на найвищому рівні. Тож можна не сумніватись - у разі реального загострення військової обстановки на кордонах нашої держави, наші "грачі", нехай далеко не молоді, проте в умілих руках - надійні і грізні, ще нагадають ласим до чужого сусідам, що руберойд в Одесі коштує дуже дорого!".

Аеродром "Кульбакине" приймає "рідний" Су-25 після проведеного польоту

Тобто, якщо читати об’єктивно – військові наших Повітряних Сил вирішили сповістити, що вони відпрацьовують сценарій повітряної атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ, котрі або намагаються висадити десант, або ж встановити блокаду наших чорноморських портів.

Підкреслена емоційність повідомлення – це замість того, щоб не розкривати, яку саме тактику збираються використовувати наші льотчики проти російських кораблів. Як при цьому, наприклад, збираються відбивати атаку наших штурмовиків десантні сили Чорноморського флоту РФ, можемо побачити на цьому відео: один із десантних кораблів проекту 1171 виконує стрільбу своєю 57-мм артустановкою.

Але тут варто провести таку історичну ретроспективу: під час Фолклендської війни 1982 року між Великою Британією та Аргентиною більшість втрат британським ВМС - два фрегати, один есмінець та один десантний корабель – завдали аргентинські штурмовики А-4, котрі із некерованими авіабомбами заходили в атаку на малій висоті.

Історична фото-ретроспектива - аргентинський штурмовик А-4 заходить на атаку британського корабля некерованими авіабомбами на малій висоті

Тут також варто пригадати повідомлення, яке дала прес-служба ВМС України за підсумками проведення медіа-дня авіаційного компоненту навчань Sea Breeze-2021.

Там саме в такій послідовності було зазначено: що літаки Су-25 та Су-27 продемонстрували відпрацювання тактичних елементів та імітацію ураження наземних цілей; а уже потім – що пара гвинтокрилів Мі-14 спільно із безпілотним літальним апаратом Bayraktar TB2 провели імітацію розвідки сил і засобів противника.

Безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 та штурмовик Су-25, фото - "Думская"
Тобто, за цим повідомленням виходить, що наші Повітряні Сили відпрацювали такий сценарій: наші ударні літаки знищили з повітря усі відомі наземні цілі, і так "прочистили дорогу" для Bayraktar TB2, а в свою чергу безпілотники – провели дорозвідку та виявили реально важливі цілі, котрі скажімо встиг відповідно замаскувати противник.
Пара Су-25 виконує політ під час медіа-дня авіаційного компоненту навчань Sea Breeze-2021
Збройні Сили України роблять ставку на інтенсивну виучку особового складу і підготовку до дій за різноманітних сценаріїв, що має компенсувати чисельну перевагу війська країни-агресора.

Відповідно, пілоти наших штурмовиків Су-25 тренуються атакувати наземні і надводні цілі, і також – діяти у взаємодії з іншими родами нашої військової авіації.

Літаки 299 бригади поставлені на стоянку після чергової льотної зміни

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...