Кинув камінь: Екс-нардепа Рудьковського судитимуть у Москві за напад на російське посольство в Києві у 2014-му

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.
Микола Рудьковський. Фото: Україна молода.

Московський міський суд розгляне справу колишнього депутата Верховної Ради України Миколи Рудьковського, який брав участь у нальоті на посольство Росії в Києві у 2014 році. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі РФ, передають Патріоти України.

"Заступник генерального прокурора затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського. Його обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь у нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинена з метою ускладнення міжнародних відносин)", - сказали в російському відомстві.

За даними слідства, в червні 2014 року Рудьковський, будучи депутатом Верховної Ради України, "спільно з невстановленими особами з числа активістів української націоналістичної організації "Правий сектор", чию діяльність заборонено на території РФ, узяв участь у нападі на російське посольство, розташоване в Україні в м. Києві".

При цьому, вважають у Генпрокуратурі РФ, метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Росії з Україною та іншими державами. Нагадаємо, Рудьковського затримали в Москві за "напад" на посольство РФ у Києві. Ще в травні 2016 року його було заочно заарештовано.

Згідно з матеріалами суду, Рудьковському пред'явлено обвинувачення за частиною 2 статті 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом, з метою провокації війни чи ускладнення міжнародних відносин). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

В ніч з 14 на 15 червня 2014 року біля будівлі посольства РФ в Україні відбулася акція протесту після того, як російські окупанти збили в аеропорту Луганська військовий літак Іл-76 із 49 військовими. При цьому учасники акції розбили вікна в будівлі, зірвали прапор і перевернули припарковані поруч машини дипломатів РФ. Тоді Рудьковський також кинув камінь у посольство РФ в Україні. Російські слідчі порушили стосовно чиновника кримінальну справу.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...