Кипелов, Аллегрова та інші: До нового списку санкцій НАЗК потрапили понад 360 осіб

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до списку потенційних кандидатів на міжнародні санкції ще 362 людини, які підтримують політику Кремля, в їх числі, зокрема, радник чотирьох українських президентів Дмитро Видрін, інформують Патріоти України.

Як повідомляє НАЗК, серед нових кандидатів відомі пропагандисти та судді, які причетні до справ проти російських опозиціонерів. Зокрема, НАЗК ініціює накладення санкцій на 8 суддів, причетних до проваджень проти російських опозиціонерів за їх антивоєнні публічні висловлювання; на 14 депутатів ради депутатів м.Новосибірська, які ініціювали переслідування колеги-депутата і стали причиною порушення щодо неї кримінальної справи за статтею про "військові фейки".

НАЗК також пропонує накласти санкції на пропагандистів, серед яких колишній народний депутат України, радник чотирьох українських президентів Видрін. Російське вторгнення Видрін вважає демілітаризацією і денацифікацією, висловлює свою "експертну думку" як політолог і журналіст пропагандистського порталу "Україна.ру".

До списку також потрапив історик Фелікс Розумовський, який поширює наративи про "ідеології укрфашизму", "зовнішнє управління Україною" і "злочини ВСУ перед мирним населенням"; режисер Микита Міхалков, який поширює абсурдні заяви про біолабораторії та спроби знищення слов'янського етносу інфікованими птахами; співачка Ірина Аллегрова, яка після довгого мовчання публічно заявила, що підтримує дії російської армії; рок-співаки Валерій Кипелов і Олександр Іванов, які пропагують війну на своїх концертах.

НАЗК також запропонувало включити до списку главу російського Червоного Хреста Павла Савчука. Ця організація агітує росіян йти на війну проти України та направляє гуманітарні вантажі російським військовим.

Відзначається, що зараз всього до списків внесені вже 18,9 тис. фізичних і 4 тис. юридичних осіб. Нагадується, що роль НАЗК в ідентифікації кандидатів на санкції передбачена в дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій міжнародною групою Єрмака-Макфола з приводу санкцій.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...