Киргизстан вирішив змінити гімн, щоб... не лякати птахів

Влада Киргизстану вирішила змінити державний гімн, заявив речник парламенту країни Нурланбек Шакієв під час заходу з нагоди 65-річчя відкриття Торгово-промислової палати, його слова наводить Vesti.kg. Також він згадав курйозну історію, коли птахів нібито злякав гімн Киргизстану, передають Патріоти України.

«Я якось чув історію, що коли один із експрезидентів поїхав за кордон і коли пролунав наш гімн, птахи, які сиділи на деревах, розлетілися. Після того, як пролунав гімн тієї (приймаючої, – ред.) країни, птахи прилетіли назад. Ми перепишемо наш гімн, щоб його легко співали всі громадяни, від 5 до 95 років», – сказав він.

Нурланбек Шакієв зазначив, що чинний гімн був написаний, коли республіка лише здобула незалежність. «Зараз наша країна стала на ноги і йде шляхом розвитку, тому ми повинні змінити гімн. Потрібний такий гімн, який співатиме весь киргизький народ», – сказав Шакієв.

Державний гімн Киргизстану було затверджено 18 грудня 1992 року невдовзі після виходу зі складу СРСР. Спочатку він складався з трьох куплетів, але в 2012 році влада виключила з пісні другий.

«Вони нічого не зрозуміли, і нічому не навчились»

понеділок, 28 жовтень 2024, 0:30

Шарль Моріс де Талейран-Перігор – французький політик, визнаний сучасниками як витончений дипломат і інтелектуал. Його крилата фраза якнайкраще описує ситуацію з нинішньою владою в Україні. Реально, іноді б краще зелені мовчали. Хоча ні. Як же ж тоді ї...

У Кім Чен Ина є шість причин: У The Telegraph пояснили, чому КНДР надала своїх солдат Путіну

неділя, 27 жовтень 2024, 23:25

Росія, яка зазнає великих втрат на війні проти України, може суттєво підсилити свій наступальний потенціал за рахунок використання північнокорейських військових. Але також суттєву вигоду від цього отримає і КНДР. Про це пише видання The Telegraph, пер...