"Є кілька рівнів захисту": Буданов пояснив, чи здатна Росія повністю знищити українську енергосистему

Російські удари по енергетичній інфраструктурі України можуть серйозно ускладнити її роботу, проте повне знищення системи залишається малоймовірним. Про це повідомив в ефірі телемарафону керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, передають Патріоти України.

Він заявив, що система енергетики має кілька ступенів захисту. "Повністю її вони не покладуть. Радянська система була максимально розгалужена і дубльована умовно там три чи чотири, чи в певних вузлах дублів йде. Зробити важким життя - можна. Повністю зруйнувати - майже нереально", - сказав Буданов.

Він також зазначив, що ворог посилює захист своєї енергетики на той випадок, якщо Україна почне атакувати її енергосистему у відповідь. "Всі ці вузли дуже сильно захищені. Тільки в рф пішли шляхом більше нарощення системи ППО. В них для цього спроможності набагато більші. Бо вони є виробниками таких систем. Тому, сказати, що це ми зараз покладемо їхню енергосистему, ну, це трошки, мабуть, некоректно буде", - заявив очільник ГУР.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...