Кислиця на засіданні Радбезу ООН спіймав Небензю на черговій брехні

У понеділок, 12 лютого, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН спростував заяви Василя Небензі, повідомляють Патріоти України.

Так, постпред РФ при ООН Василь Небензя, виступаючи на засіданні Радбезу, заявив, що Міжнародний суд нібито відкинув усі звинувачення України і виправдав дії РФ. «Ми знаємо точно, що сьогодні не почуємо від київського режиму і його західних покровителів про висновки влаштованих Києвом розбірок у Міжнародному суді ООН у Гаазі з позовом до Росії щодо фінансування тероризму на Донбасі та дискримінації українців і кримських татар у Криму», — заявила маріонетка Кремля.

При цьому більша частина виступу Кислиця якраз стосувалася висновків Міжнародного суду. «Можу запропонувати випускникам Московського державного інституту міжнародних відносин і Дипломатичної академії в Москві прискорений курс Право: все, що вам потрібно знати про рішення Міжнародного суду, ухвалені 31 січня і 2 лютого», — сказав Кислиця, нагадавши про те, що Небензя закінчив МДІМВ, а дипакадемію — його перший заступник Дмитро Полянський.

Кислиця також заявив, що відповідно до ухвали суду від 31 січня Росія порушила Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також постанову суду про тимчасові заходи від 19 квітня 2017 року.

Суд також встановив, що Росія переслідувала кримських татар за їхню політичну опозицію діям РФ у Криму. «Ми закликаємо Росію припинити фальсифікувати реальність і читати нам лекції про міжнародне право, яке вона сама продовжує грубо порушувати», — додав Кислиця.

Заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі також зазначив, що згідно з судовими рішеннями Росія порушила міжнародне право трьома способами. «Вона дискримінувала українців. Вона не розслідувала звинувачення у фінансуванні тероризму. Вона не виконала наказ суду не загострювати суперечки з Україною і не покинула територію України», — зазначив він.

Джерело: Укрінформ

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...