Китай може втрутитися: Путін поставив під загрозу світові ціни на продовольство, - CNN

Президент РФ Володимир Путін поставив під загрозу світові ціни на продовольство. Про це пише видання CNN, передають Патріоти України.

За словами журналістів, Кремль ударами по Одесі хоче помститися українцям за вибух на Кримському мосту. Крім того, атаки на українські порти збігаються з виходом РФ із зернової угоди.

Видання пише, що українське зерно є ключем до світового продовольчого постачання. Ціни на пшеницю і кукурудзу на світових товарних ринках підскочили в понеділок, 17 липня. Потім вони знову зросли в середу, 19 липня, після атаки на порти в Україні. Тоді ж зникла надія на те, що Росія знову приєднається до чорноморської ініціативи.

Як розповів професор міжнародної торгівлі та економічного розвитку Університету Санкт-Галлена у Швейцарії Саймон Евенетт, без нової зернової угоди можна використати залізниці для доставки українського зерна до портів Румунії або Південно-Східної Європи. Однак усе впирається в час і гроші.

Крім того, Евенетт заявив, що Китай, теоретично, може втрутитися і натиснути на Росію, щоб та повернулася до зернової угоди. Так, китайські території сильно постраждали від посухи.

"Якщо ці посухи виявляться такими значними, як на цьому наголошують люди, то, можливо, Пекін буде змушений використовувати важелі тиску на Росію, щоб пом'якшити це", — сказав Евенетт. Однак, як зазначив експерт, імовірність цього невелика.

Нагадаємо, що дипломат розповів, чи можна повернути РФ до зернової угоди. За словами парламентера Девіда Гарланда, наступна зернова угода, можливо, буде більш масштабною. Вона може бути пов'язана із закінченням війни. За його словами, вийшовши із зернової угоди, РФ зробила дуже "драматичний" хід. "Буде дуже важко повернути Росію в угоди. Зараз вони зайшли дуже далеко", — сказав Гарланд.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб, повідомляють ізраїльські ЗМІ у суботу, 27 липня, зазначають Патріоти України. Відомо, що ракети впали ...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...