"Китай не буде підливати масла у вогонь": Сі Цзіньпін у розмові з Зеленським назвав переговори єдиним виходом з війни

Глава Китаю Сі Цзіньпін у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, шо Пекін "не буде підливати масла у вогонь" у розпочатій Росією війні. Політик назвав переговори Києва та Москви "єдиним виходом". Про деталі розмови повідомило видання Global Times, передають Патріоти України.

Цзіньпін зазначив, що слід "використати сприятливі умови для політичного врегулювання" війни в Україні. Зазначимо, що криваве повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну видання у своїх матеріалах називає "кризою".

"Голова КНР Сі Цзіньпін заявив у середу, що в українській "кризі" Китай завжди стоїть на стороні миру, і основна позиція Китаю полягає у сприянні миру через переговори", – йдеться у матеріалі.

За словами політика, КНР "прикладатиме власних зусиль" для припинення війни. "Оскільки раціональне мислення та голоси з усіх сторін зростають, слід використати можливість накопичити сприятливі умови для політичного врегулювання "кризи", сказав Сі, підкресливши, що Китай продовжуватиме сприяти мирним переговорам і докладатиме власних зусиль для припинення війни та відновлення миру якомога швидше", – цитують журналісти слова Цзіньпіна.

При цьому, як зазначається, Пекін не буде "підливати масла у вогонь" і тим паче намагатися отримати від війни в Україні прибуток. "Глава Китаю сказав, що КНР не буде ані спостерігати за вогнем з іншого боку, ані підливати масла у вогонь, не кажучи вже про те, щоб скористатися можливістю отримати прибуток. Діалог і переговори – єдиний життєздатний вихід", – пише видання.

Також Цзіньпін заявив, що ніхто не виграє ядерну війну, тому "сторони мають зберігати спокій". "Маючи справу з ядерною проблемою, усі зацікавлені сторони повинні зберігати спокій і стриманість, справді зосереджуватися на майбутньому та долі себе та всього людства", – йдеться у повідомленні.

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...