Китай почав військові навчання навколо Тайваню - влада острова звинуватила КНР у блокаді

У Китаї стартували військові навчання з бойовою стрільбою у шести зонах навколо Тайваню. Ці навчання триватимуть до опівдня 7 серпня. Влада Тайваню звинуватила китайську армію у фактичній блокаді. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

Як заявили в КНР, для бойових навчань обрали шість основних районів навколо Тайваню. Згідно з оголошеними планами, протягом навчань усі китайські кораблі та літаки не повинні заходити до відповідних морських районів та повітряного простору острова.

Проте ці шість визначених Китаєм зон оточують Тайвань, місцями перекриваючи його територіальні води. Деякі з зон також розташовані дуже близько до ключових портів, тож влада острова звинуватила армію КНР у фактичній блокаді.

Тайванське Міноборони заявило, що його збройні сили "діють у звичному режимі" та контролюють ситуацію. "Ми не шукаємо ніякої ескалації, але ми не відступаємо, коли йдеться про нашу безпеку та суверенітет", –заявили у відомстві.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...