Китай продав РФ дронів на 12 млн доларів від початку повномасштабної війни, - The New York Times

Китай продав країні-агресорці РФ безпілотники та запчастини до них на понад 12 мільйонів доларів від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Це вказує на продовження прихованої співпраці між Москвою та Пекіном, повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що Китай продовжує постачати Росії дрони, які потім використовуються російськими окупантами проти українських військ на фронті. Нові безпілотники довго не витримують на полі бою, тому для РФ стала критичною потреба поповнювати свої запаси, і у цьому їй допомагає КНР.

Зазначається, що загалом майже 70 китайських експортерів продали в Росію 26 різних марок китайських безпілотників після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Пекін стає все більш важливою опорою для країни-агресорки Росії у військовому, дипломатичному та економічному плані. Зокрема, КНР залишається одним із найбільших покупців російської нафти, чим фактично допомагає фінансувати вторгнення РФ в Україну, пише видання.

Під час зустрічі лідера Китаю Сі Цзіньпіна з російським диктатором Володимиром Путіним офіційні особи США попередили, що Китай все ще розглядає можливість продажу Росії летальної зброї для використання в Україні. Крім цього, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що зустріч глав РФ та Китаю – це фактично "дипломатичне прикриття для того, щоб Росія продовжувала здійснювати військові злочини".

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...