Китай створив власну версію знаменитого ударно-розвідувального безпілотника (відео)

Дрон зможе завдавати високоточних ударів як по наземних, так і морських цілях.

Китайська компанія Haiying General Aviation Equipment (Hiwing) – "дочка" державної оборонної компанії China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) – 11 січня офіційно представила безпілотний літальний апарат WJ-700, тепер відомий як Lieying (Falcon), повідомляють Патріоти України.

У той же день відбувся і перший політ безпілотника. Як кажуть розробники, цей БПЛА – "висотний високошвидкісний комплексний безпілотник для спостереження та завдання ударів". Простіше – розвідувально-ударний БПЛА.

При цьому дрон зможе завдавати високоточних ударів як по наземних, так і морських цілях. Китайські військові експерти кажуть, що цей дрон – "рідкісний тип у світі". За їх словами, у порівнянні з іншими популярними дронами, особливістю цього БПЛА є його великі розміри, завдяки чому він зможе нести таке озброєння, як, наприклад, протирадіолокаційні ракети CM-102, ракети "повітря-поверхня" C701 і протикорабельна C705KD, і зможе атакувати за межами зони прикриття ворожої зенітної артилерії.

Місце проведення випробувань не розкривається, однак розробники кажуть, що будуть і надалі проводити випробування перед тим, як БПЛА буде готовий потрапити на озброєння НОАК. Як кажуть в ЗМІ, випробування "підтвердили правильність системи БПЛА, забезпечивши основу для майбутнього виробництва моделі".

Тепер дещо про відомі ТТХ. Вони такі: максимальна злітна маса БПЛА WJ-700 – 3,5 тонни, час перебування у повітрі – до 20 годин. Китайський дрон оснащений турбореактивним двигуном і може літати на висоті до 12 000 м. При цьому заявлена максимальна швидкість – 700 км/год.

Хоча безпілотник щойно здійснив свій перший політ, у Китаї впевнені в експортному потенціалі безпілотника. "Чудова якість та відносно дешева ціна китайських дронів робить їх дуже популярними", – кажуть місцеві військові експерти.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...