Китай та Вірменія допомогти не змогли: Росію та Білорусь вигнали із глобального союзу залізничників

Росію та Білорусь більше не допускатимуть до участі у Міжнародному союзі залізниць (МСЗ), до якого входить понад 200 світових залізничних підприємств – відповідне рішення ратифікувала Генеральна Асамблея союзу. "За" проголосували 72% учасників МСЗ – попри на значний тиск з боку представників країн, що "частково співчувають" РФ – насамперед, Китаю та Вірменії. Про це повідомили в "Укрзалізниці", передають Патріоти України.

Там зазначили, що також противилися такому рішенню:

  • Індія;
  • Монголія;
  • Іран;
  • Казахстан.

"Не дивлячись на те, що Росія є важливим фінансовим спонсором організації та попри на значний тиск, рішення про остаточне усунення було ухвалено. "За" проголосували 72% учасників МСЗ", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього Росії продовжують "підрізати" доходи від продажу нафти. Зокрема, обмеження цін на неї запровадила Норвегія. Рівень той же, що й у ЄС та G7 – 60 доларів за барель.

Також вона запровадила заборону на ввезення, купівлю та транзит російської нафти через свою територію до ЄС та третіх країн. Це було зроблено ще 5 грудня.

"Норвегія продовжує підтримувати ЄС та інших союзників щодо санкцій проти Росії. Мета санкцій – зменшити здатність Росії фінансувати війну в Україні", – йдеться у повідомленні E24.

Зі свого боку, Велика Британія вдарила по російському військовому командуванню. Там запровадили санкції проти 12 російських воєначальників, причетних до ракетних обстрілів України. Під обмеження також потрапили 3 іранці та одна іранська компанія MADO, яка відповідає за виробництво двигунів для дронів, які використовували Росія в Україні.

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...