Китай таємно постачає РФ дрони для перевірки їх ефективності перед війною з США, - WSJ

Китай продовжує таємно поставляти свої дрони Російської Федерації, використовуючи для цього фірми-посередники та країни Перської затоки, передають Патріоти України.

Йдеться про передачу БПЛА DJI, якими також користуються українські військові на фронті. Журналіст The Wall Street Journal отримали доступ до відповідних митних документів і з'ясували, що частина дронів Росія отримує безпосередньо від російських дистриб'юторів, які співпрацюють з DJI, інша частина БПЛА потрапляє до армії РФ через поставки з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Видання підкреслює, що успішність такої схеми свідчить про слабкість західних санкцій щодо РФ, адже поставки з ОАЕ Москва оплатила через свій державний банк "Сбербанк", що знаходиться під санкціями.

За даними WSJ, така співпраця РФ й Китаю викликає занепокоєння в Міністерстві оборони США. Пентагон вважає, що застосування китайських дронів росіянами в бойових діях з ЗСУ може не тільки посилити можливості окупантів, але і дозволити Пекіну отримувати розвіддані, які не призначені для Китаю.

У цьому контексті Пентагон побоюється, що інформація про ефективність дронів на полі бою може підвищити готовність Пекіна до війни з США.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...